شیر برقی رکسروت و نحوه عملکرد ان

شیر برقی رکسروت و نحوه عملکرد ان

شیر برقی رکسروت در صنعت، با نام شیر WE نیز شناخته می‌شود. امروزه از شیر برقی هیدرولیک یا شیرهای سلونوئیدی در صنایع مختلفی همچون نفت، گاز، خودروسازی، ریخته‌گری، فولاد و… به فراوانی استفاده می‌شود.

کیفیت ساخت این شیرها درکاهش هزینه‌ها نقش بسیار مهمی دارد. یکی از شرکت‌های معتبر جهانی که در ساخت شیر برقی هیدرولیک اعتماد صنایع را به خود جلب کرده است؛ شرکت بوش رکسروت آلمان (Bosch Rexroth) است. این شیرها در سایزهای مختلف برای کنترل جهت دبی‌های مختلف سیال به بازار عرضه شده‌اند.

شیر برقی متال ورک

نحوه عملکرد شیر برقی رکسروت

عملکرد شیر برقی رکسروت به طور مستقیم به جریان برق وابسته است. این نوع شیر به حالت منیفولدی در سیستم هیدرولیک قرار می‌گیرد. شیر برقی رکسروت جهت حرکت سیال را تغییر داده و با اینکار به اکچوئیتور‌ها ( محرک‌های شیر برقی) فرمان هیدرولیک را صادر می‌کند. این محرک‌ها به عنوان آخرین بخش از سیستم شیربرقی عمل می‌کنند و نقش اجرای دستور کنترلی را بر عهده دارند.

راهنمای انتخاب شیر برق رکسروت
برای انتخاب شیر برقی رکسروت باید به پارامترهای مهمی توجه نمود. یکی از این پارامترها، دبی (بر حسب لیتر بر دقیقه) سیال عبوری است. برای اینکه بتوانید به دبی سیال دست پیدا کنید؛ باید به پمپ سیستم هیدرولیک توجه نمایید. همچنین توجه داشته باشید که در هنگام بدست آوردن دبی باید فشار کاری سیستم را در نظر بگیرید.

زیرا شیرهای برقی در فشارهای مختلف، مقدار سیال مشخصی در واحد زمان از خود عبور می‌دهند. بنابراین یکی دیگر از این پارامترها، فشار کاری سیستم و نیز حداکثر فشار سیال در شیر برقی است. علاوه بر اینها باید حالت نرمال و فعال شیر برقی رکسروت نیز مشخص باشد. معمولا در انتخاب شیر برقی به ولتاژ بوبین شیر نیز دقت می‌کنند. این ولتاژ باید با فرمان الکتریکی سیستم برقی به یک اندازه باشد.

شیر برقی کلود

دسته بندی شیر برقی Rexroth
شیر برقی رکسروت در سایزهای مختلفی به بازار عرضه شده است. هرکدام از این سایز‌ها نیز دارای سری‌های مختلفی هستند که با یک کد مشخص شناخته می‌شود. معمولا تنها از شیرهای برقی تا سایز ۱۰ برای کنترل جهت جریان مستقیم استفاده می‌شود. در ادامه دسته‌های مختلف شیر برقی را بر اساس سایز، کد و دبی سیال آنها ملاحظه می‌کنید:

سایز 6 ( 4/1 اینچ) با کد 4WE6، تا 60 لیتر بر دقیقه
سایز 10 (8/3 اینچ) با کد 4WE10، تا 100 لیتر بر دقیقه
سایز 16 ( 2/1 اینچ) با کد 4WEH16، تا 200 لیتر بر دقیقه
سایز 25 (4/3 اینچ) با کد 4WEH25، تا 500 لیتر بر دقیقه
سایز 32 (1. 4 1 اینچ) با کد 4WEH32، تا 1000 لیتر بر دقیقه
برای هرکدام از این مدل‌ها، دبی سیال، حداکثر فشار کاری، محدوده دمای محیط و سیال، وزن کلی شیر برقی و ولتاژ به دقت در کاتالوگ مشخصات فنی قید شده است. برای مثال شیر برقی رکسروت سایز ۱۰ دارای ماکسیسم دبی ۱۲۰ لیتر بر دقیقه و حداکثر فشار کاری ۳۱۵ بار است.

همچنین برای این سایز، محدوده دمای محیط C ˚(50+ 30-) برای آب بندی از نوع NBR و C ˚(50+ 20-) برای آب بندی از نوع FKM تعریف شده است. برای سیال سیستم هیدرولیک، محدوده دمایی C ˚(80+ 30-) برای آب بندی از نوع NBR و C ˚(80+ 20-) برای آب بندی از نوع FKM تعریف شده است. ولتاژ کاری شیر برقی سایز 10 در سه رنج، 24، 110 و 220 ولت مشخص شده است.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *