شیر برقی پنوماتیک یا شیر بادی یکی از قطعات پر مصرف و مهم در تمامی صنایع از جمله صنایع شیمیایی، صنایع داروسازی، صنایع نفت، گاز و صنایع غذایی می باشد. این قطعه در تمامی دستگاه های صنعتی پنوماتیک استفاده می شود و جهت جابجایی عملگرهای پنوماتیک مانند جک پنوماتیک کاربرد دارد.
شیر برقی پنوماتیک چیست؟
یکی از ابزارهای دقیقی است که با آن میزان فشار و شدت جریان سیالات و گازهای فشرده خطوط را کنترل می کنند. اتفاقی که در این شیرها می افتد اینست که انرژی الکتریسیته را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. درادامه با انواع مدلهای این نوع ابزارو کاربردهای آن در صنایع آشنا میشویم.
قطعات اصلی شیر برقی پنوماتیک
شیرهای برقی پنوماتیک از قطعاتی تشکیل شده اند که هر کدام وظیفه ی خاص خود را دارند: بدنه اصلی، اسپول، سولنوئید، بوبین ها، فنرها.
کاربرد شیرهای برقی پنوماتیک
هنگامیکه در صنعت لازم باشد کهجریان هوایفشرده قطع یا هدایت شود، از شیرهای پنوماتیک در قطع و وصل جریان هوایفشرده استفادهمیشود. البته از شیرهای پنوماتیک برقی نمیتوان در قطع جریان گازهای آرگون نیتروژن استفاده کرد. در نتیجه این قطعه، ابزاری است که جریان گازها و مایعات را کنترل میکند و واحد کنترل کننده سیستم های پنوماتیک هستند. شیرهای پنوماتیک با وارد کردن نیرو، میتوانند مسیر هوا و قطع و وصل آن را کنترل کنند زیرا انتقال قدرت در سیستم هایپنوماتیک بهوسیله نیروی هوایفشرده انجام میشود.
نحوه عملکرد شیر برقی پنوماتیک
شیرهای پنوماتیک به دلیل تشکیل میدان مغناطیسی در داخل بوبین ها شروع به کار می کنند. این میدان مغناطیسیاز طریق بوبین ها به سولنوئید ها منتقل شده و در نتیجهشافتی کهدر داخل سولنوئید هست با سرعت بالا بهحرکت در میآید و بهدلیل ضربهزدن بهاسپول باعث جا بهجایی آن بهچپ و یا راست میشود. در نهایت جا به جایی اسپول باعث تغییر مسیر باد به سمت اپراتور می شود. باید به این نکته اشاره کرد که جریان برق شیرهای برقی پنوماتیک را میتوان قطع و وصل کرد و اینکار به راحتی از راه دور کنترل خواهد شد.
انواع شیر پنوماتیک برقی
دو نوع شیر پنوماتیک وجود دارد و وجه تمایزشان در این است که در نوع اول هوا یا گازی بی اثر کنترل میشود. اما در نوع دوم که به آن شیرهای محرک پنوماتیکی گفتهمیشود، چیزی غیر از هوا را کنترل می کنند، مانند آب، روغن یا هر سیال دیگری سیستم این سیال به صورت پنوماتیکی کنترل می کند.
شیر های پنوماتیک به لحاظ عملکرد و طراحی در انواع زیر تقسیم بندی میشوند:
شیر پنوماتیک کنترل جهت
شیر پنوماتیک کنترل فشار
شیر پنوماتیک کنترل جریان
شیر پنوماتیک پروپرشنال
شیر پنوماتیک ماژولار
سخن پایانی + قیمت شیر پنوماتیک برقی
قیمت گذاری شیرهای پنوماتیک برقی به مولفههای بسیاری بستگی دارد مانند: کیفیت، اندازه، مدل و سایز قطعات آن بستگی دارد. به همین خاطر نمیتوان قیمت مشخصی برای این ابزار دقیق گفت. برای مثال اگر بوبین شیر های پنوماتیک مدل ضد انفجاری باشد یا مدل چند راهه باشد، نسبت به انواع دیگر قیمت بیشتری دارد. شیرهای پنوماتیک کاربرد های بسیار دارند ما در این مقاله سعی کردیم تا شمارا به کاربرد های این شیر آشنا کنیم امیدواریم برای شما مفید واقع شدهباشد.