آشنایی با روش های عیب یابی پمپ هیدرولیک

آشنایی با روش های عیب یابی پمپ هیدرولیک

دلایل خرابی پمپ هیدرولیک

پمپ های هیدرولیک مانند هر وسیله دیگر از خرابی مصون نیستند و ممکن است به دلیل عوامل مختلف دچار مشکل شوند. از مهم ترین دلایل خرابی پمپ هیدرولیک می توان به موارد زیر اشاره کرد.
آلودگی سیال

وجود آلودگی در روغن پمپ هیدرولیک می تواند باعث خرابی پمپ و جک هیدرولیک در سیستم شود. این آلودگی گاهی منشا داخلی و گاهی منشا بیرونی دارد. در صورت عدم انتخاب درست سیال و یا نشتی موجود در پمپ، ممکن است ذرات فلزی بسیار ریز باعث ساییدگی قطعات داخلی شوند. هوای آلوده نیز ممکن است باعث آلودگی سیال پمپ شود. برای جلوگیری بهتر است در هنگام تعمیرات و یا سرویس پمپ، آن را در جایی ایزوله و تمیز قرار دهید.

گاهی آلودگی به علت تجزیه شیمیایی مایع سیال است، برای جلوگیری از این مشکل حتما به طور منظم پمپ هیدرولیک را چک کرده و روغن آن را عوض کنید.
ویسکوزیته

ویسکوزیته روغن پمپ هیدرولیک به معنای میزان مقاومت آن است. تعیین میزان ویسکوزیته مناسب برای هر پمپ با توجه به نوع کاربرد و مدل آن متفاوت است. عوامل مختلف مانند بالا رفتن سرعت چرخش پمپ، خشک کار کردن پمپ و… باعث بالا رفتن دما خواهد شد. بنابراین ممکن است میزان ویسکوزیته روغن دیگر عملکرد مناسبی را نداشته باشد. باید به میزان ویسکوزیته سیال پمپ توجه داشته باشید.
فشار بیش از حد از دلایل مهم در عیب یابی پمپ هیدرولیک

هر پمپ هیدرولیک با توجه به میزان مقاومتی که دارد، فشار محدودی را تحمل می کند. اگر فشار کاری پمپ بیش از حد متعادل باشد باعث خرابی و فرسودگی دستگاه خواهد شد. بهتر است قبل از خرید با توجه به نوع نیاز خود مدل هایی که میزان مقاومت بالایی دارند را انتخاب کنید. با مراجعه به پاسکال استور می توانید پمپ های هیدرولیک مقاوم را تهیه نمایید.


یک عدد پمپ هیدرولیک آبی

دلایل خرابی پمپ های هیدرولیکی
گرمای شدید

همان طور که گفته شد، علت گرمای شدید ممکن است به علت بالا بودن سرعت چرخش پمپ، خراب شدن شفت و یا عدم استفاده از روغن مناسب باشد. پمپ های هیدرولیک توانایی تحمل میزانی از گرما را دارند. خارج شدن میزان دما از حد نرمال خود باعث کاهش عملکرد پمپ خواهد شد.
حباب هوا

ورود هوا به پمپ باعث ایجاد مشکلاتی مانند کاهش آب بندی موجود میان محفظه روغن و گاز، خرابی سیستم فیلتر هیدرولیک، یونیت، شیلنگ ها و سوییچ پمپ می شود. ورود هوا به پمپ ناشی از منافذ یونیت ها و یا نشتی لوله های انتقال روغن در پمپ است. تغییر رنگ روغن و ایجاد صداهای مختلف در پمپ نشان دهنده ورود حباب هوا است. بنابراین به این نشانه ها دقت داشته باشید تا از مشکلات بعدی جلوگیری کنید.
حفره زدایی

در دمای مناسب برای روغن پمپ اگر میزان فشار جداسازی هوا از فشار در یک نقطه مشخص، کمتر باشد باعث جداسازی محلول در مایع می شود. این تغییرات فشار، باعث تولید حباب های گاز در قسمت مکش خواهد شد. ترکیدن حباب های وارد شده به قسمت پروانه پمپ در اثر افزایش فشار اتفاق می افتد و موجب تاثیرات منفی بر روی قطعات مختلف پمپ می شود. به این عمل کاویتاسیون گفته می شود.

سرعت زیاد پمپ، دمای بالای سیالات، بالا بودن سرعت چرخش پمپ و محدودیت هد مکش از عوامل ایجاد حفره زدایی هستند. برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می شود میزان فشار موجود در پمپ هیدرولیک را تنظیم کنید. با توجه به مشکلات گاهی باید نسبت به تعویض و تعمیر قطعات پمپ هیدرولیک اقدام کنید.

شما می توانید پمپ هیدرولیک با کیفیت و همچنین قطعات مرغوب را از سایت پاسکال استور به راحتی تهیه کنید.


فردی در حال عیب یابی پمپ هیدرولیک

راه های تعمیر پمپ هیدرولیک
چگونه پمپ هایی که دارای علائم خرابی هستند، تعمیر کنیم؟

قبل از اقدام به تعمیر باید عیب اصلی موجود در پمپ را پیدا کنید. عیب یابی پمپ هیدرولیک باید به صورت اصولی انجام شود. زیرا ممکن است قطعات اشتباه را تعمیر کنید و مشکلات دیگری به وجود آورید. بنابراین برای انجام تعمیرات ابتدا باید پمپ هیدرولیک را به دقت بررسی کنید و به نشانه های خرابی توجه داشته باشید. برای این کار بهتر است نکات زیر را انجام دهید.
توجه به نشانه های خرابی

برای مثال تغییر رنگ روغن نشان دهنده وجود حباب هوا در موتور است. در این صورت عمل هواگیری باید انجام شود.
توجه به تاریخ تعویض روغن

بهتر است در هنگام تعویض روغن و سرویس آن، تاریخ آن را یادداشت کنید. این کار به شما کمک می کند تا به موقع عمل تعویض روغن را انجام دهید.
توجه به میزان ویسکوزیته روغن

ویسکوزیته روغن باید با توجه به نوع پمپ و مدل آن تعیین شود. برای انتخاب صحیح می توانید از متخصصان در این حوزه کمک بگیرید.
چگونه می توانیم عیب یابی پمپ هیدرولیک را بدون نیاز به مکانیک انجام دهیم؟

عیب یابی پمپ هیدرولیک یک کار تخصصی است و باید توسط مکانیک با تجربه انجام شود. اما گاهی در مواقع ضروری دسترسی به مکانیک امکان پذیر نیست و خودتان باید عیب پمپ هیدرولیک را تشخیص دهید. برای این کار باید به عوامل زیر دقت داشته باشید.
پمپ هیدرولیک با صدای زیاد

طراحی پمپ های هیدرولیک به صورت کم صدا است. برخی از مشکلات پمپ باعث ایجاد صدا می شود که به راحتی قابل تشخیص است. عوامل مختلفی مانند ساییده شدن پمپ، وجود حفره و… این مشکلات را ایجاد می کند. حال راه حل چیست؟ اگر پمپ دچار حفره و هوادهی باشد می توانید با تعویض فیلتر این مشکل را برطرف کنید. علاوه بر آن باید تمامی اتصالات و میزان روغن موجود در پمپ را کنترل نمایید.
گرمایش پمپ

همان طور که گفته شد دمای بیش از حد در پمپ باعث تاثیر بر روی قطعات دیگر خواهد شد. برای حل این مشکل باید عوامل تاثیر گذار بر روی دمای پمپ را بشناسید. یکی از علت های مهم در گرمایش پمپ وجود حفره یا همان کاویتاسیون است. شما می توانید با نصب یک فشار سنج در پمپ، میزان فشار را متعادل نگهدارید و از تغییرات آن جلوگیری کنید.
ناکارآمدی پمپ

گاهی یک عیب کوچک باعث کاهش کارایی پمپ خواهد شد. در صورت بروز این مشکل باید تمامی عوامل را به دقت بررسی کنید. ساییدگی و خرابی قطعات داخلی نیز می تواند باعث ناکارآمدی پمپ شود. برای عیب یابی پمپ هیدرولیک و برطرف نمودن آن، بهتر است از افراد متخصص در این حوزه کمک بگیرید. زیرا ممکن است با وجود چک کردن تمام موارد باز هم نتوانید مشکل را پیدا کنید.

هرگاه به تعویض قطعات پمپ نیاز پیدا کردید باید در هنگام خرید به کیفیت محصول توجه داشته باشید. سایت پاسکال استور با سابقه درخشان خود همواره قطعات اورجینال را در اختیار مشتریان خود قرار می دهد. برای خرید و اخذ مشاوره می توانید با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید.


فضای داخلی پمپ هیدرولیک

عیب یابی دوره ای پمپ های هیدرولیک
هر چند وقت یکبار لازم به عیب یابی پمپ می باشد؟

برای استفاده بهینه باید در فواصل زمانی مشخص نسبت به بررسی و عیب یابی پمپ هیدرولیک اقدام کنید. دوره های لازم برای عیب یابی به صورت زیر است.
دوره های هفتگی

هر هفته موارد زیر را بررسی کنید.

بررسی نشتی محفظه پمپ.
بررسی فشار خروجی پمپ.
اندازه گیری سطح روغن و تغییر رنگ آن.
بررسی نشتی اتصالات و لوله پمپ.
بررسی صدای و نویز پمپ.
بررسی میزان دما.
دوره سه ماهه

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *