اتصالی ایمن و آسان در سیستم با اتصالات برنجی پنوماتیک

اتصالی ایمن و آسان در سیستم با اتصالات برنجی پنوماتیک

اتصالات برنجی‌ پنوماتیک چیست؟

اتصالات برنجی پنوماتیک قطعات جانبی هستند که برای اتصال اجزاء مختلف در انواع سیستم های پنوماتیک مورد استفاده قرار می گیرند. همان طور که گفتیم این اتصالات در انواع مختلف و در جنس های گوناگونی از جمله آلومینیوم، پلاستیکی و برنجی تولید می شوند. اتصالات برنجی از جمله اتصالات فلزی هستند که کیفیت بسیار بالایی دارند و به همین دلیل در بازار مصرف بسیار پر طرفدار است.

برنج ترکیبی از دو نوع فلز به نام های مس و روی است که از مقاوم ترین عناصر هستند و قطعات صنعتی بسیاری از این جنس ساخته می شود. خاصیت چکش خواری برنج، سازندگان اتصالات برنجی پنوماتیک را قادر می سازد تا اتصالات و لوازم جانبی برنجی را با کیفیت بالا و دقیق، در هر شکل و اندازه ای برای انجام کار های گوناگونی تولید کنند.اتصالات برنجی پنوماتیک از استحکام و دوام زیادی برخوردارند و در برابر فشار، افزایش دما و حرارت و ضربات مختلف، مقاومت بالایی از خود نشان می دهند. امروزه اغلب صنایع در فرایند های تولیدی خود از پنوماتیک و اتصالات آن بهره می گیرند.
کاربرد اتصالات برنجی پنوماتیک

امروزه اتصالات برنجی کاربرد های گوناگونی در صنایع مختلف دارند. در سیستم های پنوماتیک برای متصل کردن شیلنگ پنوماتیک از این اتصالات استفاده می شود. علاوه بر این جهت اتصال انواع دستگاه ها، لوله ها و شلنگ ها که در سیستم های مختلف به کار رفته است، از اتصالات برنجی پنوماتیک بهره گرفته می شود. فیتینگ پنوماتیک ابزاری دقیق برای کنترل جریان سیال است.

به جرئت می توان گفت که یکی از مهم ترین کاربرد های اتصالات برنجی، اتصال شلنگ های پلی اتیلن و پلی اورتان در سیستم های پنوماتیک است. امروزه از اتصالات برنجی پنوماتیک برای صنایع مختلف مانند خطوط تولید و مونتاژ، استفاده در ماشین آلات صنعتی، ابزار های دستی و میز کار استفاده می شود. کاربرد های رایج تر این اتصالات شامل انتقال گاز و مواد شیمیایی، لوله کشی کمپرسور هوا، تجهیزات سیار، تجهیزات بسته بندی و کاربرد های مختلف برای لوله کشی آب غیر شرب است.
اتصالات برنجی در سیستم

اتصالات برنجی پنوماتیک چه ویژگی هایی دارند؟
ویژگی‌های اتصالات برنجی پنوماتیک

این اتصالات در مدل های مختلف و در اندازه های گوناگون ساخته می شوند که هر کدام برای استفاده در موقعیت خاص مناسب است. همان طور که بیان کردیم این اتصالات به دلیل داشتن ویژگی های منحصر بفردی که دارند، بسیار مورد استقبال صنعت گران واقع شده اند. در فرایند تولید اتصالات برنجی پنوماتیک تمامی استاندارد های جهانی رعایت شده و به همین دلیل محصولاتی ایمن و قابل اعتماد هستند. در ادامه با ویژگی های این محصول بیشتر آشنا می شوید:
مقاومت بالا در برابر خوردگی

یکی از مهم ترین ویژگی های اتصالات برنجی پنوماتیک، مقاومت بالای آن ها در برابر خوردگی است که به دلیل وجود دو عنصر مس و روی در ترکیب آن ها است. به دلیل این ویژگی مهم از این اتصالات برای فرایند های صنعتی که نیاز به دما و فشار بالا دارند، استفاده می شود.
ایمنی بالا

سیستم های پنوماتیک با هوای فشرده کار می کنند، به همین دلیل باید در ساخت آن ها از مواد غیر قابل اشتعال استفاده شود. در ساخت اتصالات برنجی از مواد غیر قابل اشتعال استفاده شده؛ بنابراین بهترین و ایمن ترین گزینه برای سیستم های پنوماتیک هستند. احتمال بروز آتش سوزی با استفاده از این اتصالات در سیستم به حداقل می رسد.

بیشتر بخوانید: آیا با کاربردهای فراوان شیر بالابری هیدرولیک آشنایی دارید؟

طول عمر بالا

یکی دیگر از ویژگی های مهمی که سبب می شود اتصالات برنجی برتری بالا تری نسبت به سایر اتصالات داشته باشند، طول عمر بالای آن ها است. کیفیت این محصول بسیار زیاد است و نیاز به تعویض زود هنگام آن نیست. تجربه نشان داده که اتصالات برنجی طول عمری بین ۸۰ تا ۱۰۰ سال دارند.
قیمت مناسب

یکی از اصلی ترین ویژگی ها که برای مصرف کننده بسیار حائز اهمیت است، قیمت محصول است. اتصالات برنجی علاوه بر ویژگی های مثبتی که دارند، از قیمت مناسبی نیز برخودار هستند. شما می توانید متناسب با سیستم پنوماتیک خود تعداد مورد نیاز را با قیمتی ارزان خریداری کنید.
انعطاف پذیر بودن

انعطاف پذیر بودن قطعات در سیستم های پنوماتیک بسیار مهم است. اتصالات برنجی از انعطاف پذیری بالایی برخوردار هستند و هوای فشرده در سیستم را به خوبی از خود عبور می دهند. در این صورت سیستم پنوماتیک بدون هیچ خطا و مشکلی به فعالیت خود ادامه می دهد.
6 مدل اتصال برنجی

اتصالات برنجی پنوماتیک چه انواعی دارد؟
انواع اتصالات برنجی پنوماتیک

این اتصالات نیز همانند سایر اتصالات پنوماتیک در انواع مختلف طراحی و ساخته می شوند که در ادامه هر کدام از این اتصالات را به همراه ویژگی های آن شرح می دهیم:

معرفی اتصالات مستقیم

یکی از رایج ترین انواع اتصالات برنجی، اتصالات مستقیم هستند. این اتصالات برای عبور هوای فشرده در سیستم طراحی شده اند. ظاهر اتصالات مستقیم به حرف T انگلیسی شباهت دارد. محل نصب این قطعه در سیستم جک پنوماتیک، رگولاتور پنوماتیک و شیر پنوماتیک است.

اتصالات مستقیم نصب بسیار راحتی دارند و خود شامل انواع زیر هستند:

اتصالات مستقیم آلن خور: نصب این نوع اتصال بسیار راحت است و توسط یک آلن انجام می شود. این اتصالات در سایز رزوه و قسمتی که شلنگ به آن متصل می شود با هم تفاوت دارند.
رابط مستقیم دو راهی: این اتصال نیز از اتصالات با کیفیت است و وزن بسیار کمی دارد. برای خرید این نوع اتصال باید دقت کنید که سایز دهانه آن باید متناسب با لوله یا شلنگ به کار رفته در سیستم باشد
اتصال مستقیم تابلویی: این اتصال نیز همانند رابط مستقیم بسیار سبک اما با دوام بوده و تحمل فشار باری بین ۰ تا ۱۸ را دارد. در این اتصال نیز سایز رزوه و قسمت شلنگ خور متفاوت است که باید در هنگام خرید به آن توجه کنید.
اتصال مستقیم مهره‌ای: یکی دیگر از انواع رایج اتصالات به کار رفته در سیستم های پنوماتیک، اتصالات مهره ای هستند. این اتصالات توسط پیچ سفت می شوند و کیفیت و دوام بالایی دارند. از دیگر مزایای این اتصال مقاومت در برابر خوردگی، استقامت در برابر مواد شیمیایی و کاربرد در مواقع کم فشار را می توان ذکر کرد.

معرفی اتصالات زانویی

اتصالات زانویی همان گونه که از نام آن مشخص است، زانو شکل بوده و در اغلب موارد برای اتصال به شلنگ و لوله های زاویه دار سیستم پنوماتیک به کار برده می شود. به بیان ساده تر، برای قطعاتی در سیستم که لازم است با زاویه ۹۰ درجه به هم وصل شوند، از اتصالات زانویی استفاده می شود.ظاهر این اتصالات به شکل L در زبان انگلیسی است و در بازار مصرف به همین نام نیز معروف است. جنس این اتصال اغلب از برنج به همراه روکشی از جنس نیکل یا استیل ضد زنگ است. این زانو تحمل وزنی تا ۷۰ بار را دارا بوده و تا دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تغییر شکل نمی دهد. علاوه بر این اتصالات زانویی فضای کمی را اشغال می کنند و برای نصب در فضا های باریک مناسب هستند. این ویژگی ها سبب شده تا اتصالات زانویی از انواع پر طرفدار در صنایع مختلف باشد.
معرفی اتصالات T

در سیستم های پنوماتیک در شرایط خلاء از اتصالات T شکل استفاده می شود. در بازار مصرف به این اتصالات، اتصالات سه راهی پنوماتیک نیز گفته می شود. اتصالات T شکل را می توان به راحتی و بدون نیاز به هیچ گونه ابزار جانبی در سیستم به کار برد. از این اتصالات می توان برای اتصال در سه سمت استفاده کرد.گاهی لازم است که مایعات مختلف در سیستم های پنوماتیک با یکدیگر ترکیب شوند، در این صورت اتصالات سه راهی بهترین گزینه برای استفاده هستند. اتصالات T شکل، دوام و استقامت بالایی دارند و به دلیل ویژگی های ظاهری خود، امکان نشت مایعات هنگام عبور از آن ها بسیار کم است.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *