شیر بالابری هیدرولیک چیست؟
شیر بالابری هیدرولیک بهترین و کاملترین نوع شیر برقی هیدرولیک است. این قطعه بخاطر داشتنقطعه های مختلفی که بر روی یک بلوک استاندارد، در بیشتر بالابرهای هیدرولیکی مورد مصرف قرار می گیرد.
قیمت شیر بالابری هیدرولیک
این نوع شیر نیز مانند تمامی قطعات دیگر بخاطر به نوع ساخت، سایز و قطعاتی که بر روی آن بکار رفته است، دارای قیمت های متفاوتی می باشد.
در این نوع شیرها منظور از سایز بندی، میزان دبی عبوری ای است که بر واحد لیتر بر دقیقه محاسبه می شود. برای مثال در سایز 2 سایز متفاوت، 20 لیتر، 40 لیتر و 80 لیتر تولید می گردد. در سایزهای 20 و 40 لیتر شیر تک بوبین است ولی در سایز 80 لیتری شیر دو بوبین می باشد.
کاربرد و نحوه کارکرد شیر بالابری هیدورلیک
همانطوری که از اسم این قطعه مشخص می باشد، این شیر برای بالابرهای هیدرولیک تولید می شود. این قطعه در کنار یک پاورپک هیدرولیک به منظور کنترل بهتر بر روی سیستم به آن کمک خواهد کرد.
حال شاید برایتان سوال شده باشد که این قطعات چه کاربرد دقیقی دارند و یا اصلاً چرا به جای آن ها از شیرهای معمولی هیدرولیک استفاده نمی شود؟
برای جواب این سوال با ما تا انتهای این مقاله و معرفی انواع این قطعات همراه باشید.
· شیر برقی
از شیر برقی کارتریجی از نوع پایپ بر روی تمامی بلوک ها استفاده می شود. این دو عدد چک ولو موجود در این شیر باعث می شود که هیچ گونه لیک یا برگشت روغنی رخ ندهد. همین مورد باعث می شود آسانسور در زمان بارگیری جابجا نشود. این در صورتی است که شیرهای معمولی دارای نشت داخلی می باشند.
· فشار شکن
فشار شکن در اصل یک سیستم هیدرولیک است که با وزن رابطه مستقیمی دارد. به این معنی که هرچقدر فشاری که به آن تحمیل می شود بیشتر باشد نیروی بیشتری نیز اعمال می کند، در نتیجه وزن بیشتری نیز می تواند تحمل کند.
فشار شکنی که بر روی بلوک شیر بالابری هیدرولیک قرار دارد را می توان بر روی فشار دلخواه تنظیم کرد تا متناسب با آن فشار نیروی مناسب بر روی جک هیدرولیک را داشته باشد. این تنظیم فشار به این جهت بسیار مهم می باشد که اگر کم باشد باعث سقوط می شود، همچنین اگر زیاد باشد باعث می شود سازه آسیب می بیند.
· فلو کنترل در شیر بالابری هیدرولیک
یکی دیگر از عوامل مهم در بالابرهای هیدرولیک کنترل سرعت می باشد.
اگر در حین پایین آمدن سرعت زیاد باشد دچار حسی شبیه به سقوط می شوید. در بالا رفتن نیز سرعت بالا باعث می شود که احتمال آسیب به سازه یا مسافران بالا برود. در کنار خطرات سرعت بالا، سرعت پایین نیز روند کار را کند و کیفیت کار را پایین می آورد.
با توجه به حرف هایی که گفتیم، فلو کنترل با کنترل حجم ورودی روغن به بالابر، سرعت را کنترل می کند تا کیفیت و امنیت هر کدو حفظ گردد.
· تخلیه اضطراری در شیر بالابری هیدرولیک
تصور کنید که در طبقات بالایی هستید و برق قطع می شود. در این صورت عملاً آسانسور خاموش می شود و حرکت نمی کند و شما تا اتصال برق مجبور به ماندن در آن هستید.
یک نوع پیچ در این نوع شیر قرار دارد تا در صورت بروز این مشکل روغن جک را تخلیه کند تا آسانسور به طبقه پایین حرکت کند.
· چک ولو یا سوپاپ
موقع اعمال وزن زیادی بر روی بالابر، نیرو مستقیم بر روی روغن اعمال می شود. روغن نیز بخاطر خاصیت خود نیاز به فرار به سمت مخالف دارد. حال اگر چک ولو نباشد، مقداری از روغن به سمت پمپ برمیگردد و همچنین باعث برگشت جک می شود آن هم بدون دریافت فرمانی
این قطعاتی که گفتیم همگی در هرچه کنترل بیشتر بر روی بالابر نقش دارند. همین کنترل بیشتر باعث می شود که شیر بالابری هیدرولیک بسیار کاربردی تر از شیرهای معمولی باشد.