واحد مراقبت پنوماتیک چیست؟

واحد مراقبت پنوماتیک چیست؟

واحد مراقبت پنوماتیک در اصل یک سیستم است که وظیفه مراقبت و کنترل ورودی هوای فشرده به عملگرها را بر عهده دارد. به دلیل اینکه عملگرها بسیار حساس هستند ورود هر گونه آلودگی به داخل منجر به اختلال در نحوه عملکرد دستگاه می‌شود. از این رو واحد مراقبت پنوماتیک یک سیستم بسیار ضروری به حساب می‌آید.

نمونه واحد مراقبت پنوماتیک

واحد مراقبت پنوماتیک چیست؟

در هر شهر هوای دارای یکسری خصوصیاتی می‌باشد. برای مثال هوای تهران به شدت آلوده است و یا هوای شهرهای جنوبی یا شمالی به دلیل نزدیکی به دریا مرطوب است. این در صورتی است که هوایی که برای کارکرد دستگاه‌های پنوماتیکی مورد نیاز است دارای یکسری استاندارهای مخصوصی ‌می‌باشد. در اینجا اهمیت واحد مراقبت پنوماتیک مشخص خواهد شد. واحد مراقبت پنوماتیک این است که هوای ورودی به دستگاه پنوماتیک را با استانداردهای مورد قبول تطبیق دهد و به نوعی مانع از ورود ذرات گرد و غبار، آلودگی یا حتی رطوبت به دستگاه بشود. این ذرات و آلودگی های به شدت به دستگاه آسیب می‌رساند. برای مثال ذرات جامد موجود در هوا باعث خراش روی بدنه دستگاه می‌شود یا حتی آسیب مکانیکی ایجاد می‌نماید. البته خراش روی دستگاه را هم باید جدی گرفت زیرا همین خراش‌ها منجر به نفوذ آب و رطوبت می‌گردد که در نهایت به خورده شدن منتهی می‌شود.

نمونه واحد مراقبت پنوماتیک

اجزا واحد مراقبت پنوماتیک

این سیستم دارای سه بخش اصلی و مهم می‌باشد. رگلاتور، فیلتر و روغن زن سه جزء اساسی این سیستم هستند. این سه جزء وظیفه کنترل کیفیت، فشار و کمیت را بر عهده دارند. کنترل کیفیت به معنی پاکسازی هوایی است که به دستگاه وارد می‌شود. کنترل کمیت نیز به معنی دبی کردن هوای عبوری در دستگاه است و در آخر نیز کنترل فشار یعنی کنترل کردن حداقل و حداکثر فشار هوای ورودی به دستگاه.
فیلتر وظیفه پاکسازی هوای ورودی به دستگاه از هر گونه آلودگی، گرد و غبار و رطوبت را برعهده دارد. اندازه فیلتر در اندازه ذراتی که می‌تواند فیلتر نماید بسیار تاثیر گذار است. برای مثال اگر فیلتری که برای ذرات 20 میکرونی وجود دارد قادر به فیلتر کردن ذرات زیر 20 میکرون نمی‌باشد. در کل سه نوع فیلتر وجود دارد.
فیلتر عمومی که برای حذف آب و ذراب می‌باشد
فیلتر رطوبت گیر که برای حذف روغن است
فیلتر حذف بخار که از روی اسمش مشخص است وظیفه حذف بخار از هوا را بر عهده دارد.
رگلاتور وظیفه دارد که فشار هوای ورودی به دستگاه را تنظیم نماید. به همین دلیل به این قطعه تنظیم کننده فشار نیز می‌گویند. نکته مهم این است که فشار کاری در سیستم‌های پنوماتیک بین 1 تا 12 بار است. و نکته مهم دیگر در طول عمر رگلاتور این است که باید به طور مداوم دیافراگم آن را چرب کنید تا طول عمر بیشتری داشته باشد.
روغن زن نیز وظیفه چرب نگه داشتن هوای هوای مصرفی در سیستم را برعهده دارد زیرا خشکی هوا به دستگاه در دراز مدت آسیب وارد خواهد کرد.

نمونه واحد مراقبت

سخن پایانی

این مقاله به منظور آشنایی شما با واحد مراقبت پنوماتیک و اهمیت این سیستم فراهم شده‌است. امیدواریم که این مقاله نیز مانند دیگر مقالات برای شما مفید و مثمر ثمر بوده باشد.

برای خرید کلیک کنید.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *