از صفر تا صد فلومتر اکسیژن

از صفر تا صد فلومتر اکسیژن

آیا می‌دانید فلومتر اکسیژن چیست و استفاده از آن چه مزایایی دارد ؟! این فلومترها یکی از تجهیزهای کاربردی در پزشکی هستند که سلامت بیمار را به همراه خواهند داشت.  فلومترهای اکسیژن بر روی دستگاه انتقال اکسیژن به بیمار نصب می‌شوند. وظیفه‌ی مهم آنها، فیلتر کردن، تنظیم کردن جریان اکسیژن و مرطوب کردن اکسیژن برای بیماران خاص، است .این نوع از فلومترها از نرخ جریان دقیق برای اندازه‌گیری برخوردار هستند. این تجهیزات ارتباط مستقیمی با سلامت بیماران خواهند داشت. استفاده از این نوع فلومترها در بیمارستان‌ها و بسیاری از مراکز پزشکی، رایج خواهد بود.

فلومتر اکسیژن چیست؟

فلومترها از انواع بسیار زیادی برخوردار هستند که یکی از کاربردی‌ترین آنها، فلومتر اکسیژن است. این فلومتر وظیفه‌ی تنظیم دقیق نرخ اکسیژن استنشاقی بیمار را بر عهده دارد. پزشکان با توجه به شرایط بیماران، میزان اکسیژن مورد نیاز آنها بر حسب لیتر را تجویز خواهند نمود. این میزان اکسیژن نیز توسط این فلومتر کاربردی (برحسب لیتر در دقیقه) به بیمار ارائه می‌شود. اغلب این فلومترها نیز از انواع مختلفی برخوردار هستند. انواع مختلف آنها بر اساس میزان دقت، دسته بندی شده‌اند. اغلب دسته بندی آنها بر اساس: بیماران حاد تنفسی، بزرگسالان، نوزادان و … خواهد بود.
اهمیت استفاده از فلومتر اکسیژن برای دریافت اکسیژن توسط بیماران، امری ضروری است. ماسک اکسیژن، اکسیژن مورد نیاز بیماران را تامین می‌کند. اما در صورتی که این اکسیژن همراه با رطوبت نباشد، می‌تواند خشکی مجاری تنفسی بیماران را به همراه داشته باشد. از این رو استفاده از فلومترها بسیار هوشمندانه خواهد بود. این تجهیزات مانند لیوان هستند که اکسیژن مورد نیاز بیماران را مرطوب می‌کنند. در داخل این تجهیزات از آب مقطر استفاده می‌شود تا با اکسیژن در تماس بوده و آن را مرطوب نماید. اکسیژن مورد نظر، پس از فرایند مرطوب شدن از فلومتر خارج و سپس وارد مجاری تنفسی بیمار خواهد شد. از این عملکرد زمانی استفاده می‌شود که سطح اکسیژن مورد نیاز بدن، با نرخ بالایی باشد. در نرخ‌های پایین اکسیژن، نیازی به استفاده از این تجهیزات نیست.

کارایی فلومتر اکسیژن:

همانطور که ذکر شد، مهمترین و اصلی‌ترین وظیفه‌ی فلومتر اکسیژن، تامین اکسیژن مورد نیاز بیماران است. بسته به نوع بیماری افراد، استفاده از سطح اکسیژن متفاوت برای آنها، رایج است. برخی از میزان بار اکسیژن کمتری نیاز دارند. در این زمینه استفاده از فلومتر به صورت تکی، بسی کاربردی خواهد بود. عملکرد آنها به نحوی است که فشار اکسیژن وارده را توسط فشار شکن‌ها کاهش داده و اکسیژن مورد نیاز بیمار را تامین می‌کنند. اغلب تامین این اکسیژن‌، از خط اصلی بیمارستان‌ها صورت می‌پذیرد. فشار ورودی در این اکسیژن‌ها برابر با 5 الی 8 بار است. اما در صورتی که منبع تغذیه اکسیژن، کپسول‌های اکسیژن باشند، شاهد فشار بالای اکسیژن خواهیم بود (حدود 120 بار). در این روش استفاده از مانومتر بسیار رایج خواهد بود.
در این روش فشار ابتدا توسط فشار شکن به فشار متعادل کاهش یافته و سپس با توجه به تجویز پزشک، وارد فلومتر خواهند شد. در این موارد می‌توان شاهد بهره برداری از گیج در کنار فلومتر نیز بود. گیج تعبیه شده در این زمینه، وظیفه‌ی نشان دادن فشار خروجی از فشار شکن را بر عهده دارد.
به طور کلی می‌توان گفت که وظیفه و کارایی فلومتر اکسیژن: (تنظیم دقیق مقدار نرخ اکسیژن در زمان مشخص، برای بیمار است.) میزان مشخص اکسیژن مورد نیاز بیمار، توسط پزشک بر حسب لیتر در دقیقه، تعیین می‌گردد. این فلومتر نیز وظیفه‌ی تنظیم این نرخ را بر عهده دارد. این تجهیزات (مانومتر و فلومتر) از یک لیوان مرطوب کننده برخوردار هستند که اکسیژن مورد نیاز بیماران را مرطوب می‌کند. در این صورت، از بروز خشکی مجرای تنفسی بیماران نیز جلوگیری خواهند نمود.

ساختار فلومتر اکسیژن:

همانطور که ذکر شد، فلومتر اکسیژن در انواع مختلفی تولید می‌شود که هر کدام به نوعی پاسخگوی نیازهای درمانی بیماران خواهند بود. برخی از آنها برای اتصال به خط اصلی بیمارستان برای تامین اکسیژن بیمار، تولید می‌شوند. اما برخی از آنها، مستقیما به کپسول متصل می‌شوند. این فلومترها به فلومترهای سرکپسولی معروف هستند.
در ساختار فلومترهایی که به صورت سرکپسولی تولید می‌شوند از ابزارها و تجهیزات خاصی بهره برداری شده است. این فلومترها از رگولاتور برخوردار می‌باشند. این ابزار می‌تواند فشار حدود 120 بار را شکسته و آنها را به فشار پایین کاهش دهند. در تولید آنها از شیر تنظیم نیز بهره برداری شده است. این شیر از کیفیت و دوام بسیار بالایی برخوردار است که با پیشرفته‌ترین تجهیزات کالیبراسیون، کالیبره شده است.
از دیگر ساختار فلومتر اکسیژن، می‌توان به لیوان مرطوب کننده اشاره نمود که در بالا بسیار به ذکر ویژگی‌ها و کاربرد آن، پرداخته شد. در درون این لیوان از آب مقطر استفاده می‌شود. همچنین در این تجهیزات می‌توان شاهد نشانگر فشار نیز بود.

مزایای فلومتر اکسیژن:

این فلومتر نیز با برخورداری از مزایای فوق العاده، موارد استفاده‌ی بسیار زیادی را در صنایع پزشکی برای خود رقم زده است. شناخت مزایای این فلومتر، این امکان را برای مصرف کنندگان فراهم می‌کند که بتوانند به راحتی از فواید آن بهره‌مند گردند. از جمله مزایای این فلومترها، می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

برخورداری از قابلیت کنترل دقیق و ایده‌آل جریان هوا برای بیماران

  •    برخورداری از کارایی بسیار بالا
  •   برخورداری از قابلیت حداکثر مرطوب کنندگی اکسیژن برای بیماران
  •   قابلیت بهره برداری ساده و آسان
  •   برخورداری از انواع مختلف برای پاسخگویی به نیازهای مختلف بیماران
  •  برخورداری از هزینه‌ی مقرون به صرفه و مناسب
  •    برخورداری از متریال تولیدی بسیار مقاوم و کاربردی با عمر طولانی و بلند مدت

با در نظر گرفتن موارد استفاده از این تجهیزات، می‌توان به مزایا و فواید بسیار زیاد آنها دست یافت. این نوع از تجهیزات قابلیت استفاده برای بیماران حاد تنفسی تا کودکان را در بر خواهند داشت.

تفاوت فلومتر اکسیژن با فلومترهای دیگر: 

همانطور که ذکر کردیم، این نوع از فلومترها از ساختار خاص و کاربردی برخوردار هستند. در صورتی که این فلومترها با تجهیزاتی مانند: گیج، فشار شکن و … همراه باشند، از آنها با نام مانومتر یاد می‌شود. اما در صورتی که به صورت تکی و با یک لیوان مرطوب کننده مورد بهره برداری قرار بگیرند، فلومتر شناخته خواهند شد.  از فلومتر اکسیژن زمانی استفاده می‌شود که فشار اکسیژن کم باشد. در غیر این صورت، استفاده از مانومتر، بسیار هوشمندانه خواهد بود.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *